Skip to content

Over ons

Zurel Medisch Advies

Zurel medisch Advies bestaat sinds 1995, begonnen als freelance verzekeringsarts en bedrijfsarts, inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met 4 medewerkers.
Vanaf 2005 is het voor bedrijven niet langer verplicht zich aan te sluiten bij een arbodienst (mits er binnen het bedrijf een Ondernemingsraad of Personeelsvertegenwoordiging is).

Zurel Medisch Advies verzorgt vanaf 2005 de bedrijfsgeneeskundige begeleiding bij verzuim, preventieve spreekuren en keuringen, voor bedrijven die werken volgens de maatwerkregeling. Vanaf september 2018 werkt Guus Zurel samen met een Praktijk Ondersteuner Bedrijfsarts (POB).

Medewerkers

Guus

Guus Zurel, bedrijfsarts

In 1982 gestart als schoolarts en Jeugdarts, van 1990 tot 1995 werkzaam als directeur GGD. Vanaf 1995 werkzaam als zelfstandig bedrijfsarts (en van 1995 tot 2015) tevens als zelfstandig verzekeringsarts.
Guus Zurel is met name geïnteresseerd in preventie, voorkomen is altijd beter dan genezen en zo ook in de bedrijfsgeneeskunde. Hoe kan je mensen helpen met hun gezondheid en hun leefstijl zo gezond mogelijk te krijgen en te houden. Daarom heeft hij naast alle studies op het gebeid van (sociale) geneeskunde vele studies gevolgd over voeding (onder meer de opleiding tot orthomoleculair arts).
In 2016 heeft hij het Basis Gezond Plan opgezet, een online programma voor werknemers, waarbij mensen in 12 weken stapje voor stapje begeleid worden naar een gezondere leefstijl op het gebied van bewegen (Guus Zurel is zelf een fervent hardloper), voeding en mindset. Voor meer informatie zie: www.basisgezondplan.nl

Annemarie Remmelink, Praktijk Ondersteuner Bedrijfsarts

Annemarie Remmelink ondersteunt sinds 2021 het team van Zurel Medisch Advies als praktijkondersteuner.
Met haar ruime ervaring als Register Casemanager (RCCM) werkt zij al 15 jaar als casemanager in de gezondheidszorg bij een arbodienst. Naast specialist op het gebied van Ziektewet en Poortwachter, heeft zij gekozen voor een verdere specialisatie als Praktijkondersteuner Bedrijfsarts.
De kracht van Annemarie ligt in haar oprechte interesse in anderen. Dit, tezamen met haar interesse in het vakgebied en haar ervaring vormt dit haar ‘drive’ om personen eerlijk advies te geven en verder te helpen, waar dat mogelijk is.

Annemarie Remmelink

Annemarie Remmelink

Team Assistent Bedrijfsarts (TAB)

Karin Oonk

Team Assistent Bedrijfsarts (TAB)
Financiële Administratie

Irene Schulenberg

Financiële Administratie

Zelfstandig Bedrijfsartsen Genootschap

Guus Zurel is lid van het Zelfstandig Bedrijfsartsen Genootschap (ZBG), een vereniging van 60 landelijk werkende bedrijfsartsen. Gezamenlijk hebben we een kwaliteitssysteem, een klachtenprocedureconform de Wet WKKGZ en mocht een bedrijfsarts plotseling uitvallen dan wordt onderling voor vervanging gezorgd.

Waarneming

Ook een bedrijfsarts of een Praktijk Ondersteuner Bedrijfsarts (POB) hebben af en toe een vrije dag/ vakantie. Uiteraard zorgt Zurel Medisch dat bij vakantie of vrije dagen altijd een bedrijfsarts beschikbaar is. Wij werken daarvoor onder meer samen met mevrouw H. Lieftink, bedrijfsarts.